چه زمانی سزارین اجباری می شود
یکی از دوراهیهایی که مادران باردار پیش روی خود دارند، انتخاب نوع زایمان است و این سوال را دارند که چه زمانی سزارین اجباری می شود.
بهطور کلی پزشکان به دلیل عارضههای ناشی از زایمان سزارین همیشه زایمان طبیعی را به مادران پیشنهاد میدهند، مگر اینکه موارد خاصی برای مادر وجود داشته باشد و در نهایت انتخاب زایمان سزارین برای او بهتر باشد.
اطلاعاتی در رابطه با زایمان سزارین
با این حال که زایمان سزارین بی خطر است؛ اما، عوارض بیشتری نسبت به زایمان طبیعی دارد، به همین جهت پزشکان به مادران توصیه میکنند که زایمان طبیعی را برای تولد کودک خود انتخاب کنند.
گاهی اوقات مادران انتخابی جز زایمان سزارین ندارند و سزارین اجباری می شود. مثلا زمانی که کودک در حال بریچ قرار دارد، تنها باید سزارین انتخاب شود.
عوارض احتمالی که ناشی از زایمان سزارین وجود دارد به شرح زیر است:
- از دست دادن خون
- آسیب به اندام
- واکنش آلرژیک به بیهوشی
- عفونت
- خون لختگی
چه زمانی سزارین اجباری می شود
دلایلی که نیاز به زایمان سزارین خواهید داشت:
طولانی شدن روند زایمان
برخی از مادران حین زایمان طبیعی هیچ پیشرفتی ندارند. تقریبا یک سوم از دلایل سزارینهای اجباری به علت طولانی شدن روند زایمان طبیعی است.
چنین شرایطی در مواقعی است که روند زایمان برای مادران بدون سابقه زایمان بیش از ۲۰ ساعت و برای مادرانی که سابقه زایمان دارند، بیش از ۱۴ ساعت به طول میانجامد.
معمولا نوزادانی که جثه بزرگی دارند، نازک شدن دهانه رحم میتواند روند زایمان طبیعی را طولانی کند.
وضعیت نامطلوب کودک
برای اینکه کودک بتواند به راحتی در کانال تولد قرار بگیرد، باید سر او در نزدیکی کانال زایمان باشد؛ اما، گاهی برخی از نوزادان در وضعیتی کاملا برعکس هستند، ممکن است شانه یا پهلویشان به سمت کانال تولد باشد، در این مواقع انجام زایمان سزارین اجباری میشود.
ایجاد مشکلاتی برای نوزاد
در صورتی که اکسیژن کافی به نوزاد نرسد، ممکن است پزشک بهصورت اورژانسی مادر را سزارین کند.
نقص هنگام تولد
جهت کاهش عوارض زایمان پزشکان تصمیم میگیرند نوزادانی را که دچار نقص مادرزادی خاصی مانند تجمع مایع اضافی در مغز هستند، به روش سزارین به دنیا بیاورند.
سابقه سزارین
با این حال مادرانی که در گذشته زایمان سزارین انجام دادهاند نیز میتوانند بهصورت طبیعی زایمان کنند؛ اما، گاهی اوقات شرایط برخی از مادران به گونهای است که حتما باید بهصورت سزارین زایمان داشته باشند.
بیماریهای مزمن
اگر خانمها دچار بیماریهای مزمن خاصی مانند بیماری قلبی، فشار خون بالا در بارداری یا دیابت بارداری باشند، ممکن است به صلاحدید پزشک زایمان سزارین را انجام دهند.
زایمان طبیعی در هر یک از این مادران میتواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد. علاوه بر این، به مادرانی که مبتلا به HIV، تبخال تناسلی یا هرگونه عفونت دیگری هستند و امکان انتقال بیماری از طریق زایمان طبیعی به نوزاد وجود داشته باشد، سزارین توصیه میشود.
افتادگی بند ناف
زمانی که بند ناف نوزاد قبل از تولد از دهانه رحم عبور میکند به آن افتادگی بند ناف یا پرولاپس بند ناف میگویند. چنین شرایطی خون رسانی به نوزاد را کاهش داده و سلامت نوزادان را تحت تاثیر قرار میدهد. بهطور کلی افتادگی بند ناف یک وضعیت جدی است که نیاز به درمان و بررسی فوری دارد.
عدم تناسب سفالوپلویک
CPD یا عدم تناسب سفالوپلویک زمانی رخ میدهد که سر نوزاد با لگن مادر تناسبی نداشته باشد. در این مواقع یا لگن مادر بسیار کوچک است یا سر نوزاد بیش از حد طبیعی بزرگ است و نوزاد به راحتی نمیتواند از طریق زایمان طبیعی متولد شود.
مشکلات مربوط به جفت
یکی دیگر از مواردی که منجر به انجام سزارین اجباری میشود، جدا شدن جفت از دیواره رحم است، در این مواقع نوزاد اکسیژن دریافت نمیکند.
بارداری چند قلو
بارداری چند قلو میتواند خطرات متفاوتی طی بارداری داشته باشد. در واقع زایمان چند قلو روند زایمان طبیعی را طولانی میکند و ممکن است شرایط در وضعیت غیر طبیعی قرار بگیرد.
در اغلب مواقع برای مادرانی که چند قلو باردار هستند، سزارین اغلب ایمنترین راه برای زایمان است.
کلام آخر
همیشه به مادرانی که در شرایط عادی و طبیعی به سر میبرند، توصیه میشود که زایمان طبیعی را تجربه کنند. گاهی اوقات مادران در شرایط خاصی قرار میگیرند که تنها با انجام سزارین خطرات احتمالی کاهش مییابد.
زمانی که طی بارداری تحت نظر متخصص زنان و زایمان باشید، نکات لازم را در این زمینه به شما توضیح میدهد و در صورت نیاز به سزارین به شما خواهد گفت.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.