پساری چیست؟
در طب زنان و زایمان از وسیلهای نرم و قابل جابهجایی به نام پساری برای مقاصد مختلفی استفاده میشود. بر اساس یافتههایی که در این خصوص وجود داشته است، متوجه شدهاند که این روش درمان بسیار موثر عمل کرده است.
بهطور مثال اگر اندامهایی مانند مثانه و رحم دچار افتادگی شوند، از این وسیله در صورت واجد شرایط بودن بیمار، استفاده میکنند. همچنین خانمهای بارداری که بهدلیل نارسایی رحم دچار زایمان زودرس میشوند، این روش درمانی میتواند بسیار موثر باشد. در ادامه در خصوص پساری اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار خواهیم داد.
پساری و زایمان زودرس
بسیاری از مادران باردار، ممکن است در بارداری سونوگرافی انجام دهند و از آن طریق متوجه شوند که طول دهانه رحم کوتاه شده است. اگر این مسئله توسط پزشک معالج در سه ماهه اول بارداری تشخیص داده شود، یک عملی به نام «سرکلاژ» برای آنها انجام میشود.
این عمل بهتر است در سه ماه اول بارداری، حداکثر تا هفده هفتگی انجام گیرد. گاهی اوقات با موارد سرکلاژ اورژانسی تا هفته ۲۲ یا ۲۳ بارداری نیز انجام میشود.
اما، مواردی نیز وجود دارد که مادر باردار با درد به پزشک متخصص زنان مراجعه میکند و در سه ماه دوم بارداری قرار دارد و زمان از سرکلاژ کردن گذشته است. در این مواقع مادر باردار بستری میشود و داروهایی برای او در نظر گرفته خواهد شد تا طول رحم را کم کنند. بهدنبال آن جهت جلوگیری از زایمان زودرس از یک سری وسیلههایی مورد استفاده قرار میگیرد که به آنها پساری گفته میشود.
پساری بهطور کلی در درمان زنان نقش بسیار مهمی دارد و میتواند بهدلایل مختلفی مورد استفاده قرار گیرد. بهطور مثال در خانمهای مسن، نوعی از پساری برای بی اختیاری ادرار یا حتی افتادگی رحم مورد استفاده قرار میگیرد.
نوع دیگر پسیاری که برای جلوگیری زایمان زودرس در خانمها مورد استفاده قرار میگیرد، بسیار روش موفقیتآمیزی است.
علاوه بر این مشکل در بارداری، گاهی ممکن است فردی دچار حاملگی خارج از رحم شده باشد، زمانی که خانمهای بارداری تحت نظر پزشک معالج خود باشند، از ایجاد عارضههای خطرناک جلوگیری خواهد شد.
میزان موفقیت پساری
خانم دکتر فریبا بهنام، بهترین متخصص زنان در کرج، حدود ۸ سال است از پساری برای جلوگیری از زایمان زودرس استفاده میکنند. شاید در طول این هشت سال یک الی دو مورد از مراجعین نتوانستند که باردار را به انتها برسانند.
در واقع اکثر خانمهای بارداری که دچار نارسایی دهانه رحم بودند و دهانه رحم آنها کمی باز شده بود، پس از آنکه دردها توسط پزشک بهبود یافت، با استفاده از پساری ادامه بارداری خود را طی کردهاند. در اغلب مواقع بارداری به بالای ۳۴ هفته با استفاده از این روش درمانی رسیده است.
آشنایی با انواع پساری
بیشتر پساریها از سیلیکون ساخته شدهاند، که نرم و بیضرر است. انواع این وسیله درمانی به شرح زیر است:
حلقه
این نوع بهصورت دایرهای شکل است، که اغلب پزشکان این نوع را پیشنهاد میدهند.
گهرونگ
پساری U شکل برای افتادگی رحم به کار برده میشود، که متناسب با هر فرد تهیه میشود.
گلهورن
این نوع برای افتادگی شدید استفاده میشود. ظاهری دایرهای شکل دارد و همراه با یک دستگیره کوچک است.
مکعبی
این نوع از پساری شبیه به مکعب است، بهحالت فشرده در واژن قرار میگیرد و از افتادگی جلوگیری میکند.
پزشک جهت در نظر گرفتن نوعی مناسب از پساری ابتدا باید معاینات لازم را انجام دهد و نوع مناسب و مورد نیاز شما را استفاده کند. همچنین باید اندازه مناسبی از این وسیله درمانی برای شما به کار برده شود تا جابهجایی وجود نداشته باشد.
فواید و مضرات استفاده از پساری
بسیاری از خانمها میتوانند بدون نیاز به عمل جراحی، بهمدت دو سال یا بیشتر با موفقیت از این نوع وسیله درمانی استفاده کنند. گاهی اوقات ممکن است در صورتی که بیمار به توصیههای پزشک در خصوص پساری توجه نکند، دچار مشکلاتی از جمله موارد زیر شود:
- سوزش واژن
- ترشحات بد بو از واژن
- عفونت دستگاه ادراری
از آنجایی که پساری بهراحتی قابل جابهجایی است، جای نگرانی وجود ندارد؛ چراکه، بهراحتی توسط پزشک جابهجا میشود تا مشکل شما برطرف شود.
مواقعی که باید به پزشک مراجعه کنید
بیماری که از این وسیله درمانی استفاده میکند، ممکن است دچار عارضههایی شود که مراجعه به متخصص زنان بسیار حائز اهمیت است:
- ترشحات بد بو از واژن ممکن است نشانهای از بیماری به نام واژینوز باکتریایی باشد که بهدلیل عدم تعادل در باکتریها واژن ایجاد میشود.
- احساس سوزش در واژن داشته باشید.
- دچار خونریزی از واژن شدهاید.
- هنگام عطسه یا سرفه کردن دچار نشت کمی از ادرار شدهاید که به این حالت بی اختیاری ادرار میگویند.
- هنگام برقراری رابطه جنسی دچار مشکل شدهاید.
- دچار عفونت دستگاه ادراری مانند مشکل در دفع ادرار، احساس ناخوشایند و دمای بالا در این ناحیه، شدهاید.
- در صورت مشاهده هر یک از این علائم بسیار مهم است که به پزشک متخصص زنان جهت بررسی مراجعه کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.