گره خوردن بند ناف

گره حقیقی بند ناف؛ گره خوردن بند ناف

گره بند ناف همانطور که از اسمش پیداست، گره‌ای در بند ناف نوزاد طی بارداری مادر است. خوشبختانه این واقعه شایع نیست؛ اما، گاهی می‌تواند در صورت بروز چنین اتفاقی منجر به مشکلاتی در خونرسانی به جنین شود.

اگر باردار هستید و قصد دارید در خصوص گره بند ناف اطلاعاتی را کسب کنید در ادامه با همراه باشید.

گره خوردن بند ناف جنین چه علائمی دارد؟

شایع‌ترین علائمی که از گره بند ناف مشاهده می‌شود، کاهش فعالیت جنین پس از ۳۷ هفته است. اگر گره در حین زایمان ایجاد شود، ضربان قلب غیر طبیعی جنین در مانیتور مشخص خواهد شد.

علت گره خوردن بند ناف
گره خوردن بند ناف جنین

آیا گره خوردن بند ناف خطرناک است؟

ماده‌ای ژلاتینی به نام وارتون در اطراف رگ‌های خونی بند ناف وجود دارد که از بند ناف محافظت می‌کند؛ حتی در مواقعی که بند ناف گره می‌خورد یا ضربه جانبی وارد می‌شود. به‌طور کلی از ایجاد هرگونه خللی جلوگیری خواهد کرد.

تا زمانی که گره ‌ایجاد شده شل بماند به کودک هیچ آسیبی وارد نخواهد شد؛ اما اگر کره محکم شود در گردش خون جفت به نوزاد اختلال وارد می‌کند و منجر به کمبود اکسیژن می‌شود. چنین اتفاقی در اغلب مواقع هنگام خارج شدن کودک شما از طریق زایمان رخ می‌دهد.

آیا می‌توان اقدامی برای جلوگیری از گره خوردن بند ناف انجام داد؟

هیچ راهی برای جلوگیری از گره خوردن بند ناف وجود ندارد. توصیه می‌شود به حرکات جنین خود به‌خصوص در اواخر بارداری توجه داشته باشید. در صورتی که حرکات جنین در اواخر بارداری کاهش یافت، باید با بهترین متخصص زنان در کرج در میان بگذارید.

پزشک با بررسی‌هایی مانند میزان ضربان قلب تشخیص خواهد داد که جنین شما در چه وضعیتی است. اگر به زایمان فوری نیاز باشد، زایمان سزارین را برای مادر انجام خواهد داد.

توصیه دیگر این است که خانم‌ها در طی بارداری معاینات منظمی را با مراجعه به متخصص زنان انجام دهند. انجام سونوگرافی منظم در طی بارداری می‌تواند از ایجاد مشکلات خطرناک تا حد زیادی جلوگیری کند.

مراجعه به متخصص زنان در بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چراکه، می‌توانید از عارضه‌های احتمالی بسیاری جلوگیری کنید و بارداری بدون مشکلی داشته باشید. به‌طور مثال یکی از مشکلاتی که توسط متخصص زنان قابل شناسایی است، حاملگی خارج از رحم است که تشخیص به‌موقع این مشکل می‌تواند از عارضه‌های خطرناک جلوگیر کند.

علت ایجاد گره حقیقی بند ناف چیست؟

عوامل مختلفی می‌تواند در ایجاد گره حقیقی بند ناف موثر باشد که در ادامه برای شما ذکر خواهیم کرد:

  • افزایش فعالیت جنین، احتمال گره خوردن بند ناف را افزایش می‌دهد.
  • بند ناف‌ بلند می‌تواند به دور کودک بپیچد و منجر به گره شود.
  • نوزادانی که جثه کوچک دارند، بیشتر در معرض گره بند ناف هستند.
  • اگر مایع آمنیوتیک زیاد باشد، امکان حرکت کردن جنین نیز بیشتر می‌شود و در نهایت باعث گره حقیقی بند ناف خواهد شد.
  • بارداری‌های دوقلویی مونو آمنیوتیک (دوقلوهای همسان که کیسه آمنیوتیک مشابهی دارند) بیشتر در معرض خطر بند ناف قرار دارند.
دلیل گره خوردن بند ناف
علت ایجاد گره حقیقی بند ناف

گره بند ناف در بارداری چگونه تشخیص داده می‌شود؟

روش‌های تشخیصی گره بند ناف به شرح زیر است:

سونوگرافی

از اسکن اولتراسوند برای تشخیص و ارزیابی گره‌ ایجاد شده استفاده می‌کنند. ضربان غیر طبیعی جنین یا کاهش ضربان قلب در سونوگرافی می‌تواند گره حقیقی بند ناف را نشان دهد.

سونوگرافی داپلر رنگی

از سونوگرافی داپلر رنگی می‌توان برای بررسی مشکلات جریان خون در نوزاد در رحم استفاده کرد. تشخیص گره حقیقی قبل از تولد نوزاد امری دشوار است؛ چراکه، طول بند ناف به راحتی قابل مشاهده نیست.

افرادی که بیشتر در معرض خطر گره حقیقی بند ناف هستند

  • خانم‌های مسن
  • بارداری چند قلو
  • بند ناف بلند
  • مایع آمنیوتیک بیش از حد
  • کم خونی در بارداری
  • دیابت در بارداری
بند ناف
گره بند ناف در بارداری

گره حقیقی بند ناف چه عارضه‌ای ایجاد می‌کند؟

عارضه‌های احتمالی که به‌دلیل گره حقیقی بند ناف ایجاد می‌شود به شرح زیر است:

  • ایجاد تغییرات منفی در ضربان قلب جنین
  • آسیب مغزی
  • مرگ جنین یا مرده زایی

کلام آخر

قطعا همه خانم‌های باردار نگران مشکلاتی از قبیل گره بند ناف در بارداری هستند. مادران همیشه سعی می‌کنند که از ایجاد چنین مشکلاتی جلوگیری کنند تا مشکلی برای کودک‌شان به‌وجود نیاید.

اگر طی بارداری تحت نظر باشید، قطعا بارداری با کمترین مشکلات ممکن را تجربه خواهید کرد. در خصوص بند ناف حقیقی آمارها نشان داده است که از هر ۱۰۰ نوزاد یک مورد دچار این مشکل می‌شوند. گاهی برخی از نوزادان با گره حقیقی بدون هیچ مشکلی به دنیا می‌آیند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *