کرونا چه تاثیر بر خانم باردار و جنین می‌گذارد؟

متاسفانه شیوع ویروس کرونا رو‌زبه‌روز در حال افزایش است و این روند منجر به استرس و اضطراب همه افراد در تمام جهان شده است. خانم‌های باردار به‌دلیل شرایط ویژه‌ای که دارند، بیش از پیش نگران وضعیت خود و جنینشان هستند.

به همین جهت ممکن است سوالات زیادی در خصوص تاثیر کرونا بر خانم‌های باردار و جنین داشته باشند تا نگرانی‌ها و ابهامات در این خصوص برطرف شود. ما در این مقاله قصد داریم به سوالات متداول خانم‌های باردار در خصوص تاثیر ویروس کرونا پاسخ دهیم.

تاثیر کرونا در بارداری

ویروس کرونا چه تاثیری بر خانم‌های باردار خواهد گذاشت؟

بر اساس شواهد و مطالعاتی که در این خصوص انجام شده، خانم‌های باردار نیز علائمی همانند سایر افراد خواهند داشت، در واقع این تصور که خانم‌های باردار به‌دلیل وضعیت ویژه‌ای که دارند، علائم جدی‌تر و خطرناک‌تری را تجربه می‌کنند، کاملا اشتباه است.

به‌طور کلی ممکن است خانم‌های باردار علائمی خفیف تا جدی را مانند آنفولانزا تجربه کنند. اگر باردار هستید و علائم شما روزبه‌روز بدتر می‌شود، به این معنی است که شدت عفونت در ریه شما بدتر شده است و باید برای رسیدگی بیشتر در بیمارستان بستری شوید.

کرونا چه تاثیری بر جنین می‌گذارد؟

همانطور که گفته شد این ویروس جدید است و کلیه اطلاعات هنوز در دسترس نیست، اما هیچ شواهدی در خصوص به خطر افتادن جنین در صورت مبتلا بودن مادر به کرونا وجود نداشته است.

علاوه بر این تابه‌حال هیچ مادر مبتلا به کرونا، این ویروس را به جنین خود انتقال نداده است، در نتیجه نگرانی در خصوص مبتلا شدن جنین به ویروس کرونا نداشته باشید.

بر اساس مطالعاتی که در این خصوص وجود داشته است، نقص مادرزادی یا مشکلات دیگری که منجر به ناهنجاری جنین شود نیز مشاهده نشده است. در نهایت نگرانی بی‌مورد در این خصوص نداشته باشد.

با توجه به اطلاعاتی که تا به امروز وجود داشته است، کرونا بر جنین تاثیری نمی‌گذارد، اما به‌دلیل جدید بودن این ویروس ممکن است این اطلاعات در آینده تغییر کند.

آیا خانم‌های باردار جز گروه آسیب‌پذیر ویروس کرونا قرار دارند؟

هنوز مشخص نیست که خانم‌های باردار آیا نسبت به سایر افراد بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند یا خیر. به همین جهت به خانم‌های باردار توصیه می‌شود که ارتباط اجتماعی خود را محدود کنند.

به‌طور کلی شواهدی وجود دارد که نحوه مبارزه بدن خانم‌های باردار با ویروس با سایر افراد متفاوت است، اما در خصوص ویروس کرونا هنوز اطلاعات دقیقی در دسترس نیست. با توجه به اطلاعات ناکافی در این زمینه، بهتر است خانم‌های باردار بیش از گذشته احتیاط کنند.

کرونا و بارداری

اگر مبتلا به ویروس کرونا باشم، می‌توانم به کودک خود شیر دهم؟

بله، فواید شیردهی مادر آنقدر زیاد است که خطر انتقال ویروس کرونا مانع شیردهی مادر نمی‌شود. در واقع مشاهداتی در خصوص این که کرونا از طریق شیر مادر منتقل شود، وجود نداشته است. تنها نگرانی که دراین‌باره وجود دارد، این است که مادر و فرزند ارتباط نزدیک برقرار می‌کنند.

هنگام شیردهی تمام نکات بهداشتی را رعایت کنید، سپس با خیال راحت به فرزند خود شیر دهید. همچنین بهتر است در این خصوص با بهترین متخصص زنان در کرج نیز مشورت داشته باشید تا توصیه‌های لازم را برای شما ذکر کند.

جهت اینکه بتوانید خطر انتقال را به حداقل برسانید، باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • دستان خود را قبل از شیر دادن، بغل کردن کودک و لمس شیشه شیر کاملا بشویید.
  • هنگام شیر دادن از سرفه کردن یا عطسه کردن خودداری کنید.
  • در صورتی که عطسه یا سرفه مداوم دارید، حتما از ماسک استفاده کنید.
  • اگر از شیردوش یا شیشه شیر استفاده می‌کنید نحوه استریل کردن را یاد بگیرید.
  • اگر می‌خواهید با شیشه شیر به کودک خود شیر ‌دهید، از یکی از اعضا خانواده خود که بیمار نیست، بخواهید که به کودک شما شیر بدهد.

نکات احتیاطی که خانم‌های باردار باید توجه داشته باشند

دستان خود را مرتب بشویید

ممکن است این جمله را بارها و بارها بشنوید، اما این بهترین و اولین راه مقابله با ویروس است.

فاصله‌گذاری اجتماعی را در نظر داشته باشید

زمانی که در مکان‌های عمومی قرار دارید، فاصله‌ای دو متری با دیگران داشته باشید تا هیچ تماسی با هیچ فردی نداشته باشید.

واکسن آنفولانزا را به‌موقع بزنید

با وجود این که واکسن آنفولانزا شما را در مقابل ویروس کرونا محافظت نمی‌کند، اما احتمال بیماری در بارداری مانند آنفولانزا که علائمی مشابه با کرونا دارد را به‌‍حداقل می‌رساند.

احتیاط خانم‌های باردار در دوران کرونا

هنگام سرفه یا عطسه کردن از دستمال استفاده کنید

پس از سرفه و عطسه دستمال خود را دور بیندازید و بلافاصله دستان خود را بشویید.

علائم تنفسی را نادیده نگیرید

اگر هنگام سرفه یا عطسه یا به‌طور کلی با مشکلات تنفسی مواجه می‌شوید، حتما با پزشک خود در میان بگذارید تا در صورت لزوم تست کرونا برای شما انجام گیرد.

به‌صورت مجازی با پزشک خود ارتباط برقرار کنید

تا حد امکان از مراجعه به مطب و بیمارستان خودداری کنید و سوالات خود به‌صورت مجازی از پزشک بپرسید. در صورت لزوم و صلاح پزشک به‌صورت حضوری با رعایت تمام نکات بهداشتی به پزشک مراجعه کنید.

هنگام نزدیک شدن زمان زایمان استرس نداشته باشید

گاهی برخی از خانم‌های باردار به‌دلیل آلوده بودن بیمارستان‌ها ممکن است از زایمان در این وضعیت هراس داشته باشند، اما جای نگرانی وجود ندارد؛ چراکه در بخش زایمان هیچگونه آلودگی وجود ندارد و کادر درمان سعی بر آن دارند که خانم‌های باردار با آرامش و اطمینان خاطر زایمان کنند.

اگر احتمال ابتلا به ویروس کرونا در من وجود داشته باشد، چه کاری باید انجام دهم؟

ابتدا باید با علائم ویروس کرونا به‌خوبی آشنایی داشته باشید تا این بیماری را به درستی تشخیص دهید، علائم رایج این بیماری شامل موارد زیر است:

  • سرفه
  • تب
  • تنگی نفس
  • سردرد
  • از دست دادن حس چشایی و بویایی

در صورتی که هر یک از این علائم را در خود شاهد بودید، بهتر است به‌مدت ۷ روز در خانه بمانید. اگر طی این مدت علائم شما بدتر شد، به معنای پیشرفت عفونت است که در این مواقع به مراقبت‌های ویژه‌ای نیاز خواهید داشت. در صورتی که متوجه بدتر شدن شرایط خود شده‌اید، حتما پزشک را در میان بگذارید تا مراقبت‌های لازم از شما انجام گیرد.

آیا نیازی به انجام آزمایش آنتی بادی خواهم داشت؟

این تست به‌صورت آزمایش خون از افراد گرفته می‌شود. در واقع این آزمایش نشان می‌دهد که آیا قبلا مبتلا به این ویروس شده‌اید یا خیر. با انجام این آزمایش آنتی بادی‌ها شناسایی می‌شوند و با توجه به آن متوجه خواهند شد که در برابر این بیماری ایمنی دارید یا خیر.

در حال حاضر توصیه می‌شود که خانم‌های باردار جهت مراقبت‌های طی بارداری آزمایشات آنتی بادی را انجام ندهند.

تاثیر کرونا در بارداری
انجام آزمایش آنتی بادی

نکاتی که خانم‌های باردار جهت کاهش خطر ابتلا به ویروس کرونا باید در نظر داشته باشند

خانم‌های باردار به‌دلیل شرایط ویژه‌ای که دارند، باید دقت بیشتری جهت جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا داشته باشند:

  • دست‌های خود را به‌طور منظم بشویید.
  • هنگام سرفه یا عطسه کردن از دستمال استفاده کنید، سپس دستان خود را بشویید.
  • تا حد امکان از وسایل حمل‌ونقل عمومی خودداری کنید.
  • از تماس با شخصی که دارای علائم ویروس کروناست، خودداری کنید.
  • تا حد امکان در خانه بمانید.
  • از رفتن به مکان‌های شلوغ، مانند رستوران‌ها و مراکز تفریحی خودداری کنید؛ چراکه ویروس در این مکان‌ها به‌راحتی پخش می‌شود.
  • از رفتن در جمع خانوادگی و دوستان خودداری کنید و با تماس از راه دور با آنها در ارتباط باشید.
  • جهت انجام معاینات و ویزیت‌ ماهانه مراقبت‌های بارداری، در صورت امکان به‌صورت تلفنی و آنلاین با پزشک در ارتباط باشید.

چگونه استرس ناشی از ابتلا به ویروس کرونا را طی بارداری کاهش دهم؟

اغلب خانم‌های باردار در چنین شرایطی دچار استرس و اضطراب می‌شوند، قطعا کنترل استرس در این مواقع دشوار است. جای نگرانی نیست، استرس در این وضعیت پاسخ طبیعی بدن است. راهکارهای زیادی از قبیل موارد زیر وجود دارد که می‌توانید استرس خود را کنترل کنید:

  • از دنبال کردن اخبارهای مربوط به کرونا خودداری کنید.
  • در لحظه زندگی کنید و نگران آینده نباشید.
  • با خانواده و دوستان خود در تماس باشید.
  • به سلامت عمومی خود توجه داشته باشید، به‌طور مثال از سیگار کشیدن خودداری کنید.
  • حواس خود را از این بیماری پرت کنید و ذهن خود را به کارهایی که از آن لذت می‌برید، مشغول کنید.
  • همیشه به خودتان یادآوری کنید که این اتفاقات به‌زودی برطرف خواهد شد.
  • با پزشک خود در ارتباط باشید و نگرانی‌های خود را با او در میان بگذارید.

کلام آخر

صحبت و مشورت با متخصص زنان در این مواقع بسیار مهم است و می‌تواند در آرامش شما در طول بارداری بسیار موثر باشد. پزشک متخصص علاوه بر این که در حوزه کاری خود و مشکلاتی از قبیل حاملگی خارج از رحم تخصص و مهارت دارند، می‌توانند جهت آگاهی خانم‌های باردار در خصوص نحوه پیشگیری از ویروس کرونا نیز توصیه‌هایی داشته باشند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *