اهمیت ورزش کردن در بارداری
ورزش کردن در بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است. برخی از خانمهای باردار تصور میکنند که نباید طی بارداری فعالیتهای زیادی مانند ورزش را انجام دهند؛ چراکه منجر به آسیب به کودکشان خواهد شد.
اما این تصور اشتباهی است، انجام تمرینات ورزشی مختص خانمهای باردار، فوایدی زیادی را هم برای مادر و هم برای کودک دارد. در این مقاله در خصوص این موضوع توضیحات بیشتری خواهیم داد.
طی بارداری ورزش کنید
اگر در بارداری ورزش میکنید، این نکته را در نظر داشته باشید که این تمرینات تنها برای شما مفید نیست و فواید آن شامل حال کودکتان نیز میشود. بدن طی ۹ ماه برای نگهداری از جنین، نیاز به انرژی و قدرت بدنی کافی دارد.
ورزش و تغذیه سالم میتواند در توانایی شما در بارداری تاثیرگذار باشد. اگر این تمرینات بهصورت منظم انجام گیرد، مادر انرژی حداکثری را در بارداری خواهد داشت. همچنین اکسیژن مورد نیاز او نیز افزایش پیدا میکند.
مادران در سه ماه اول بارداری علائمی مانند خستگی را دارند که با انجام تمرینات سبک ورزشی میتوانند این مشکل را برطرف کنند. خانمهای باردار این نکته را در نظر داشته باشند که نباید هر تمرینی را خودسرانه انجام دهند. باید تمرینات مختص به خودشان را همانطور که برایشان ذکر شده است، انجام دهند.
فواید ورزش برای مادر باردار
اگر در بارداری مرتب ورزش کنید، دچار عارضههای کمتری در بارداری میشوید، هنگام شب بیشتر استراحت خواهید کرد و به اندازه استاندارد در بارداری وزن اضافه میکنید. خانمهایی که طی بارداری بهطور منظم ورزش میکنند نسبت به خانمهایی که در بارداری فعال نبودهاند، ۴ کیلوگرم کمتر دچار اضافه وزن میشوند.
اگر تمرینات در بارداری تداوم پیدا کند به آماده بودن شما برای زایمان بسیار کمک خواهد کرد.
فواید ورزش برای جنین
با انجام تمرینات ورزشی، مادر شرایط خوبی برای جنین در بارداری ایجاد میکند. همچنین این تمرینات تاثیر مثبتی بر رشد جنین خواهد داشت، از بسیاری از بیمارها در بزرگسالی جلوگیری میکند و تاثیر بسزایی بر ضریب هوشی کودک خواهد داشت؛ بنابراین، بهتر است که تمرین ورزشی را بهعنوان یک برنامه جدی و روزانه قرار دهید.
دلایل مهم برای ورزش کردن طی بارداری که خانمها باید بدانند
- منجر به تناسب اندام و سلامتی شما میشود و همچنین باعث افزایش انرژی شما نیز خواهد شد.
- تاثیر مثبتی بر جنین میگذارد.
- منجر به حفظ قدرت بدنی یا افزایش آن میشود.
- دچار اضافه وزن بیش از حد نرمال نمیشوید.
- خواب بهتری را تجربه خواهید کرد.
- استقامت و توانایی شما قبل و بعد از زایمان بهتر خواهد بود.
- روند بهبودی شما سریعتر خواهد بود.
- منجر به آرامش شما در بارداری میشود.
نکاتی که باید حین ورزش کردن به آن توجه داشته باشید
برای اینکه بتوانید طی ۹ ماه ورزش و تمرینات بیخطری را انجام دهید، باید به نکاتی دراینباره توجه داشته باشید که در ادامه برای شما ذکر خواهیم کرد:
- مطمئن شوید که دمای بدن شما خیلی زیاد نمیشود.
- حداکثر تا ۷۰ درصد از توانایی خود ورزش کنید.
- در طول تمرین آب زیادی بنوشید.
- قبل و بعد از تمرینات میان وعده غنی از کربوهیدرات مصرف کنید.
- خود را زیاد با انجام تمرینات ورزشی خسته نکنید.
- در هر بار تمرین، بیش از ۱ ساعت ورزش نکنید.
منظور از نوشیدن آب فراوان این است که باید مطمئن باشید، بدن شما دچار کمبود آب نیست و در واقع باید هر ۲۰ دقیقه یک بار یک لیوان آب بنوشید.
زمانی که باید ورزش کردن در بارداری را متوقف کنید
اگر دچار سرگیجه و حالت تهوع هستید، باید بهطور موقت تمرینات را متوقف کنید. همچنین مواقعی که دچار سردردهای ناگهانی، معده درد و خونریزی خفیف از واژن میشوید نیز باید ورزش را متوقف کنید.
هرچه به زمان زایمان نزدیکتر میشوید، تاندون و مفاصل شما ضعیفتر میشوند. دراینباره میتوانید با بهترین متخصص زنان در کرج مشورت داشته باشید که آیا میتوانید ورزش را ادامه دهید یا خیر.
متخصص زنان علاوه بر انجام جراحیهایی مانند زایمان سزارین، عملهای دیگری مانند هیسترکتومی و بسیاری از این موارد را انجام میدهند.
از انجام این نوع تمرینات خودداری کنید
اسکی
در ابتدای بارداری مشکلی ندارد، اما در طول بارداری خطر سقوط روی شکم وجود دارد؛ بنابراین، به شما توصیه میشود که از انجام این ورزشها خودداری کنید.
کوهنوردی
در اوایل بارداری کوهنوردی به اندازه ۲۵۰۰ متر مشکلی ندارد، اما در ارتفاعات بیش از ۲۵۰۰ متر ممکن است اکسیژن کافی به جنین نرسد.
غواصی و چتر بازی
این دو مورد ورزشهایی هستند که اصلا نباید در بارداری انجام دهید؛ چراکه، فشار زیادی به شما وارد خواهد شد.
اسب سواری
در اوایل بارداری اگر تجربه سوارکاری را داشته باشید مشکلی ندارد. بهطور کلی اسب سواری فشار زیادی به تاندونها و لگن وارد میکند. به همین دلیل بهتر است در طول بارداری اسب سواری نکنید.
باید و نبایدهای ورزشی در بارداری
بایدها
- در کلاسهای ورزشی مخصوص خانمهای باردار شرکت کنید.
- بیشتر قسمتهای عضلات اطراف لگن، پاها و بازوهای خود را تمرین دهید.
- روی حالت و تنفس خود طی تمرین تمرکز کنید.
- به تغییرات خود توجه کنید، در صورتی که دچار سرگیجه یا حالت تهوع شدهاید، انجام تمرینات را متوقف کنید.
- لباس ورزشی راحتی بپوشید.
- قبل از ورزش، کربوهیدرات کافی مصرف کنید، کربوهیدراتها میتوانند به انرژی شما حین تمرینات کمک کنند.
نبایدها
- هیچ تمرینی را با یک پا انجام ندهید.
- از قسمت کمر به بالا هیچ حرکت چرخشی انجام نشود.
- از سه ماهه سوم تمرینات پشت بدن را انجام ندهید.
- حرکات دراز و نشست را انجام ندهید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.