علت خونریزی شدید در قاعدگی
خونریزی و دردهایی که طی قاعدگی یا پریود در افراد ایجاد میشود، کاملا طبیعیست و جای هیچ تعجبی ندارد، اما اگر برخی از تغییرات ایجاد شده به گونهای باشد که انجام روند کارهای روزمره برای افراد غیرممکن باشد، دیگر طبیعی نخواهد بود.
تغییرات و شدت پریود در هر فرد متفاوت است، هر کس بسته به بدن خود میزان خونریزیهای متفاوتی تجربه خواهد کرد. زمانی که فردی طی یک ساعت مجبور به تعویض پد بهداشتی خود باشد، میتوان گفت که دچار خونریزیهای شدید در قاعدگی است.
در واقع این فرد باید در طول روز ۶ تا ۷ پد بهداشتی استفاده کند. اگر فکر میکنید دچار خونریزی شدید طی قاعدگی خود هستید، باید با بهترین متخصص زنان در کرج مشورت کنید تا این تصور شما را تایید یا رد کند. در ادامه مقاله در این خصوص توضیحات بیشتری برای شما خواهیم داد تا آگاهی بالایی در این مواقع داشته باشید.
عواملی که منجر به خونریزیهای شدید یا پریودهای سنگین میشود
گاهی برخی از عوامل منجر میشود که خانمها بهطور مکرر یا در برخی از مواقع دچار پریودهای سنگین و خونریزی شدید شوند که در ادامه تمامی این موارد را برای شما ذکر خواهیم کرد:
علت پریودهایی که طی یک ماه شدید میشود
سقط جنین
اگر فردی دچار سقط جنین شود یا در حال سقط باشد، خونریزی شدیدی را شاهد خواهد بود که معمولا با قاعدگی و پریودهای بسیار سنگین اشتباه گرفته میشود.
مصرف دارو
مصرف برخی از داروها منجر به رقیقتر شدن خون میشود و میتواند مشکلاتی مانند پریود سنگین یا خونریزی شدید در خانمها ایجاد کند.
استفاده از IUD
خونریزی شدید قاعدگی یک عارضه جانبی شایع است که بهدلیل استفاده از دستگاه IUD در افراد ایجاد میشود.
بارداری خارج از رحمی
گاهی ممکن است حاملگی خارج از رحم با یک دوره پریودهای سنگین همراه با خونریزی شدید اشتباه گرفته شود. در واقع در این نوع بارداری غیرطبیعی، تخمک بارور شده در خارج از رحم ایجاد میشود و بارداری موفقی نخواهد بود.
این نوع بارداری منجر به عارضههایی از قبیل خونریزی و احساس گرفتگی شدید در عضلات میشود که شبیه بهحالتهای پریود و قاعدگی است. علاوه بر این موارد، ممکن است علائم بسیار جدی دیگری را نیز برای خانمها ایجاد کند.
علت پریودهای سنگین و شدید در روزهای اول
همانطور که میدانید در روزهای ابتدایی پریود، خونریزی شدیدتر از روزهای پایانی بوده و این یک امر طبیعیست. در مواقعی که خونریزی بهقدری شدید باشد که فرد نتواند کارهای روزمره خود را انجام دهد، ممکن است علل مختلفی داشته باشد که در ادامه ذکر خواهیم کرد.
قرصهای کنترل بارداری
اگر اخیرا مصرف قرصهای ضدبارداری را متوقف کردهاید، ممکن است در روزهای ابتدایی قاعدگی دچار خونریزی شدیدی شوید، زیرا دوره قاعدگی شما بر اساس میزان هورمون تنظیم میشود.
تغییر داروها
اگر دچار چنین خونریزی شدهاید و داروی خاصی را مصرف میکنید، احتمال آنکه مصرف داروی خاص منجر به چنین مشکلی شده باشد، وجود دارد. بهتر است در این خصوص با پزشک متخصص زنان مشورت داشته باشید.
تکرار قاعدگیهای شدید همراه با دردهای زیاد
گاهی هر دوره از پریود در خانمها با خونریزی شدید و درد بسیار همراه است که در این مواقع احتمال ایجاد مشکلات اساسی وجود دارد، این مشکلات شامل موارد زیر است:
مشکلات هورمونی
بدن هر فرد بهطور عادی و طبیعی وظیفه متعادل کردن هورمونهای پروژسترون و استروژن را دارد، این دو هورمون نقش بسیار مهمی در قاعدگی هر فرد ایفا میکنند. زمانی که استروژن بیش از حد در بدن وجود داشته باشد، پوشش رحم ضخیم میشود که در نهایت منجر به خونریزی شدید در افراد خواهد شد. همچنین کمکاری تیروئید نیز ممکن است باعث خونریزی شدید و قاعدگی نامنظم در افراد شود.
اختلال در خونریزی
۱۰ تا ۳۰ درصد از خانمهایی که خونریزیهای سنگین را تجربه میکنند، دچار بیماری «فون ویلبراند» هستند. این مشکل میتواند مانع از توقف خونریزی در افراد شود.
پولیپ رحم
پولیپ کوچکی (تودههای نرم و کوچک) در پوشش داخلی رحم ایجاد میشود که منجر به خونریزیهای شدید در قاعدگی خواهد شد.
فیبروئید رحم
در این مورد فیبرومها که غیر سرطانی است، در بافت عضلانی رحم رشد میکند. همچنین ممکن است در خارج از رحم یا در دیواره رحم نیز ایجاد شود.
وجود برخی از سرطانها
سرطانهای رحم، دهانه رحم و تخمدان بهندرت به تنهایی موجب خونریزی و پریودهای سنگین در افراد میشود، اما پریودهای سنگین و خونریزی شدید ممکن است یک نشانه از وجود چنین بیماریهایی در افراد باشد.
یائسگی
در سالهای پیش از یائسگی افراد دچار تغییرات هورمونی میشوند، خونریزی شدید در قاعدگی یکی از تغییراتیست که ناشی از تغییرات هورمونی در افراد ایجاد میشود.
پس از زایمان
خانمها پس از زایمان، خونریزی شدیدی را طی قاعدگی خود تجربه میکنند که این تغییرات کاملا طبیعی است. این تغییرات ایجاد شده پس از زایمان ممکن است دائمی باشد یا امکان دارد خونریزیهای شما همانند گذشته شود.
آدنومیوز
آدنومیوز نوعی بیماری است که در آن بافت آندومتر به رحم آسیب وارد میکند و منجر به ضخیم شدن دیواره رحم، درد و خونریزی میشود.
آندومتریوز
آندومتریوز در واقع نوعی اختلالیست که بافت آندومتر خارج از رحم رشد میکند، همچنین با علائمی همچون موارد زیر نیز همراه است:
پریودهای دردناک
احساس درد بیشتر در پایین کمر
خونریزی شدید قاعدگی
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
گاهی خونریزی آنقدر شدید است که باید هر یک ساعت یکبار پد بهداشتی خود را تعویض کنید، در این مواقع است که باید شرایط خود را با پزشک در میان بگذارید. همچنین اگر پریودهای دردناک همراه با گرفتگیهای غیرقابل تحمل دارید که مانع از انجام کارهای ساده و روزمره شما میشود، باید با پزشک خود مطرح کنید. زمانی که به پزشک مراجعه میکنید، ممکن است هریک از موارد زیر توسط پزشک انجام شود:
- معاینه بدنی انجام خواهد شد.
- در خصوص سابقه بیماری و علائم فعلی شما سوال خواهد کرد.
- گاهی ممکن است انجام آزمایش بیوپسی و تصویربرداریهایی را برای بررسی دقیقتر به شما توصیه کند.
خونریزی شدید پریود چگونه درمان میشود؟
راهکارهایی که در خصوص این درمان در نظر گرفته شده است، علاوه بر درمان خونریزی شدید قاعدگی به کاهش درد و گرفتگی نیز کمک میکند که در ادامه همه موارد را برای شما ذکر خواهیم کرد:
راهکارهای جلوگیری از بارداری
قرصهای جلوگیری یا استفاده از IUD هورمونی به تعادل هورمونها کمک کرده و پریودهای نرمالی را تجربه خواهید کرد.
مصرف داروهای بدون نسخه
NASIDها، مانند ایبوپروفن و ناپروکسن ممکن است به کاهش علائم پریودهای دردناک و کمتر شدن خونریزی کمک کند.
داروهایی که توسط پزشک تجویز میشود
پزشک بسته به شرایط هر فرد، ممکن است درمانهای متفاوتی برای آنها در نظر بگیرد. یکی از راهکارها، تجویز پروژسترون خوراکی است که به رفع خونریزی شدید قاعدگی بسیار کمک میکند.
انجام عمل جراحی
خارج کردن پولیپ یا فیبروم از رحم در کاهش خونریزی و کاهش سایر علائم، مانند درد قاعدگی بسیار کمک کننده است.
اتساع و کورتاژ (D&C)
اگر سایر روشهای درمانی ذکر شده برای بیماران موثر نباشد، طی یک روشی به نام D&C خارجیترین لایه رحم را از بین میبرند. این روش به کاهش خونریزی و دردهای قاعدگی بسیار کمک میکند. گاهی ممکن است این نوع درمان برای نتیجه بهتر مجدداً تکرار شود.
هیسترکتومی
در موارد شدید و زمانی که بیمار با هیچ یک از درمانها بهبود پیدا نکند، ممکن است پزشک لازم بداند که رحم بهطور کامل برداشته شود. پس از خارج کردن رحم بیمار دیگر پریود و باردار نخواهد شد. این مورد بسیار نادر است و به صلاحدید پزشک انجام خواهد شد.
نکات نهایی
پریود یا قاعدگی هر خانمی با خانمی دیگر متفاوت است و به همین جهت تشخیص اینکه آیا قاعدگی و خونریزی شما طبیعی است یا خیر، دشوار خواهد بود. اگر در هر دوره از قاعدگی علائمی غیرطبیعی مشاهده میکنید، بهتر است با پزشک درمیان بگذارید تا به شما در تشخیص صحیح بیماری احتمالی کمک کند.
در اغلب مواقع چنین مشکلی با راهکارهای ساده کاملاً قابل درمان است و نیازی به خارج کردن رحم نیست، تنها در موارد نادر و خاص چنین تصمیمی برای بیمار توسط متخصص زنان گرفته میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.