واکسن کرونا

آیا خانم‌های باردار می‌توانند واکسن کرونا بزنند

به‌طور کلی واکسن‌هایی که حاوی ویروس کشته شده یا غیر فعال هستند، می‌توانند در دوران بارداری تزریق شوند. واکسن‌های حاوی ویروس زنده برای خانم‌های باردار توصیه نمی‌شود. واکسن کرونا حاوی ویروس کشته شده است.

از آنجایی که ویروس کرونا شیوع بالایی دارد و افراد جهت تزریق واکسن سوالات زیادی دارند، ما در این مقاله قصد داریم در خصوص تزریق واکسن برای خانم‌های باردار و شیرده اطلاعاتی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.

آیا واکسن کرونا برای خانم‌های باردار در دسترس است؟

بله واکسن‌های کرونا در حال حاضر توسط سازمان غذا و داروی آمریکا مجاز شده است؛ اما، توصیه‌ای که برای خانم‌های باردار وجود دارد این است که باید کاملا شرح حال خود را برای پزشک بیان کنند. 

خانم‌های باردار اگر به ویروس کرونا مبتلا شوند، بیشتر از سایر افراد در معرض خطر عوارض ناشی از این بیماری به خصوص در سه ماهه آخر، قرار خواهند گرفت.

این نکته مهم را باید در نظر داشته باشید که هیچ مطالعه خاصی مبنی بر اینکه واکسن چه واکنشی در خانم‌های باردار دارد، انجام نگرفته است. 

با این حال مطالعات اولیه هیچگونه عوارض جانبی بر تولید مثل یا رشد جنین نشان نداده است. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله کرونا چه تاثیری بر مادر باردار و جنین دارد را مطالعه کنید.

کرونا در بارداری
واکسن کرونا برای خانم‌های باردار

آیا طی شیردهی می‌توان واکسن زد

اگر شیرده هستید، واکسن کرونا هیچ منعی ندارد. با این حال که مطالعات چندانی در خصوص این موضوع انجام نگرفته است؛ اما، خانم‌های شیرده باید واکسینه شوند. 

از آنجایی که واکسن ویروس زنده‌ای ندارد، به همین جهت واکسیناسیون خطری برای نوزاد ایجاد نمی‌کند. در صورت واکسینه شدن نیازی به تاخیر یا قطع شیردهی نخواهد بود. 

خانم‌هایی که در شیردهی واکسن می‌زنند کودک‌شان نیز به دلیل تغذیه شیر از مادر در برابر عفونت ایمن می‌شوند. در واقع خانم‌ها نباید پس از واکسیناسیون شیردهی را قطع کنند.

آیا واکسن کرونا بر باروری تاثیر می‌گذارد

خیر، واکسن کرونا بر باروری تاثیری ندارد. حتی افرادی که قصد بارداری دارند و ویروس کرونا مانع از اقدام برای بارداری شده است، بدون هیچ نگرانی پس از واکسیناسیون می‌توانند باردار شوند.

آیا از واکسن کرونا دچار ویروس کرونا می‌شوم

خیر، شما از واکسن مبتلا به کرونا نمی‌شوید. تنها ممکن است عوارض جانبی خفیف و موقتی داشته باشید که این نشان‌دهنده پاسخ ایمنی به واکسیناسیون است نه ویروس کرونا.

واکسن کرونا در بارداری
ایمنی واکسن کرونا در خانم‌های باردار

ایمنی واکسن کرونا در خانم‌های باردار

تعدادی از خانم‌های باردار که واکسن ویروس کرونا دریافت کرده‌اند، هیچ نتیجه منفی مشاهده نکرده‌اند. به‌طور کلی از آنجایی که واکسن کرونا به‌صورت اختصاصی در خانم‌های باردار آزمایش نشده است، قطعا نمی‌توان گفت در همه نتیجه یکسانی دارد.

اما، با این حال نمی‌توان اینطور بیان کرد که واکسن برای خانم‌های باردار موثر نیست یا عوارض جانبی جدی و خطرناکی ایجاد می‌کند. 

به‌طور کلی واکسن کرونا حاوی موادی نیستند که برای خانم‌های باردار یا جنین در حال رشد مضر یا خطرناک باشد. 

تا زمانی که تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام نگیرد، به‌طور قطعی نمی‌توان گفت که کاملا بی خطر است؛ اما، با این وجود هیچ مدرکی نشان نداده که واکسن برای خانم‌های باردار ناامن است.

آیا باید در بارداری واکسن زد

واکسن کرونا به همه خانم‌های باردار بالای ۱۸ سال توصیه می‌شود و در نهایت خود افراد هستند که تصمیم به واکسن زدن می‌گیرند. 

به‌طور کلی توصیه می‌شود قبل از هرگونه اقدامی به پزشک مراجعه کنید تا بسته به شرایطی که دارید اجازه واکسن زدن یا نزدن را بدهد.

فواید واکسن کرونا در بارداری

واکسن کرونا برای خانم‌های باردار توصیه می‌شود. ثابت شده است که این واکسن می‌تواند از عوارض جدی ناشی از عفونت جلوگیری کند. 

خانم‌های باردار مانند سایر افراد در صورت ابتلا به کرونا علائمی مشابه خواهند داشت؛ اما، خطر عوارض ناشی از ویروس کرونا در سه ماهه سوم بارداری شدیدتر است. 

علاوه بر این، مطالعات نشان داده است که خطر احتمال بارداری زودهنگام در خانم‌های باردار مبتلا به کرونا بیشتر از سایر افراد خواهد بود. به طبع نوزادانی که زودتر از زمان موعد متولد می‌شوند، دچار مشکل خواهند شد.

همچنین مشاهدات مبنی بر آن است که خانم‌های بارداری که مبتلا به کرونا بوده‌اند، بیشتر در معرض خطر پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری قرار گرفته بودند و به دنبال آن نیاز به سزارین اورژانسی و خطر مرده زایی در این افراد دو برابر بود.

مزایای ویژه واکسیناسیون در خانم‌های باردار به شرح زیر است:

  • کاهش علائم شدید در خانم‌های باردار
  • کاهش احتمال انتقال عفونت به اعضای آسیب‌پذیر خانواده
  • کاهش عوارض ناشی از بارداری که نوزادان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. 
واکسن در بارداری
ابتلا به کرونا و زایمان زودرس

چه مواقعی در بارداری می‌توان واکسن زد

می‌توانید در هر مرحله از بارداری که هستید واکسن را تزریق کنید. یک دوز از واکسیناسیون شما را تا حدی در برابر این ویروس محافظت می‌کند؛ اما، در تمام طول بارداری کافی نخواهد بود.

در اواخر دوران بارداری خطر عوارض ناشی از بیماری کرونا افزایش پیدا می‌کند و همچنین خطر زایمان زودرس نوزاد بیشتر خواهد شد. 

بنابراین، توصیه می‌شود هر کسی که باردار است، دوره واکسناسیون را قبل از سه ماهه سوم (هفته ۲۸) تکمیل کند. فاصله دو دوز واکسن باید بین ۸ تا ۱۲ هفته باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *